חיפוש

המדריך המלא לתוספת ממ"ד חדש.

מתעניינים בהוספת ממ"דים לבית משותף? 

לגמרי הגעתם למקום הנכון.

כאן תקבלו תשובות מקיפות על כל דבר שתרצו לדעת בנוגע

לתוספת ממ"דים לבתים משותפים.

כחברה מובילה ומומחית בתחום וכשירות לציבור לקוחותינו, אספנו את כל השאלות הנפוצות הקשורות בנושא בהן אנו נתקלים מדי יום וריכזנו את התשובות להן. מגוון הנושאים המופיעים כאן גדול, החל משלב בירור ראשוני ביותר לגבי מושגי יסוד ועד שאלות מורכבות ורגישות יותר.

אז מה סדר הפעולות הנכון?

לטובת כל מי שהצליח להתבלבל בנוגע לסדר הפעולות הנדרשות, כאן נעשה סדר בבלגן ונפרט את סדר הפעולות הנכון של התהליך.

שלב ראשון

בשלב הראשון יש לברר עם בעלי הדירות בבנין ולקבל את הסכמתם העקרונית של לפחות 60% מהם לבצע ולממן את המהלך. ולאחר מכן בדיקת התכנות ע"י אדריכל האם ניתן להוסיף ממדים מבחינה תכנונית וסטטורית.

שלב שני

כעת יש לבחור את משרד האדריכלים שיתכנן את תוספת הממ"דים ויפעל להשגת כל האישורים הנדרשים לצורך ביצוע המהלך. טוב תעשו אם תבחרו במשרד בעל ניסיון רב בתחום. אין ספק שזה יחסוך לכם זמן וכסף רב.

שלב שלישי

בשלב זה נערכת פגישה מקצועית עם משרד האדריכלים הנבחר. אלה הנושאים שיטופלו בפגישה: 1. מוודאים מהו המיקום התכנוני האופטימלי של תוספת הבניה. 2. נערכת בדיקה של קווי הבניין. 3. מתכננים את אופן חיבור התוספת עם הדירה ואת היציאה ממנה לממ"ד. 4. בודקים שאין התנגשות כלשהי עם קרקע המגרש (כגון: חניות, שבילים, חניונים וכד"). 5. מתכנן טוב, מקצועי ומנוסה יוכל לספק לכם כבר בפגישה ראשונה שכזו פתרונות. תכנוניים יעילים ויצירתיים לבעיות הקשורות למיקום תוספת הבניה.

שלב רביעי

שלב זה מוטל על משרד האדריכלים המתכנן. עליו להכין את כל החומר והאישורים הנדרשים לצורך קבלת ההיתרים מהרשויות וללוות את התהליך מולן עד לקבלת ההיתר לתוספת הבניה המבוקשת. חשוב לזכור כי משרד מנוסה ומקצועי יוכל לטפל בשלב זה ביעילות מול הגורמים השונים ברשויות המעורבות בתהליך ויתרום לסיום מהיר וקל ככל שניתן.

שלב חמישי

כעת הגיע הזמן לבחור את הגורם המבצע. כאשר התכניות מוכנות והאישורים תקפים, ניתן לקבל הצעת מחיר מדויקת לביצוע העבודה אשר צמודה לשינויים הנדרשים בפועל, וכך לא תתקלו בשינויים ו"הפתעות" בהמשך תהליך הביצוע.

מדוע כדאי לחתום הסכם ביצוע עבודות הבנייה רק בעת קבלת היתר בנייה?

אנו מתחייבים לעשות הכל מא' עד ת'. הניסיון הרב שלנו מראה חד משמעית שהדרך היעילה ביותר לטובת כל הצדדים היא לחלק את את ההתקשרות לשניים קודם תכנון ורישוי ולאחר מכן ביצוע העבדות. צירפנו לכם את הסיבות מדוע.

זה לא באמת חוסך עלויות

בניגוד לסברה על פיה "איחוד כוחות" וסגירת ביצוע ותכנון כל התהליך בהסכם אחד מראש חוסכת עלויות, תוכלו לראות בסעיפים המפורטים כאן שלעיתים קרובות דווקא ההפך הוא הנכון.

כדאי לתמחר רק לפי תכניות סופיות לביצוע

בתהליך התכנון אנו מכינים תכניות ומגישים אותן לאישור. התכניות עשויות להשתנות בהמשך בהתאם לדרישות הרשויות. אי לכך, כל סיכום שיתבצע מול המבצע בתהליך התכנון עלול להשתנות משמעותית בפועל בשלב הביצוע.

שלא תהיינה "הפתעות" בעלות חומרי הגלם

קיים פער של זמן בין מועד הכנת התכניות ובין מועד הביצוע. לכן, כל הצעת מחיר שתקבלו עבור הביצוע העתידי בעת התכנון, עלולה להשתנות משמעותית בהתאם לנתונים בעת הביצוע. (שינוי בעלויות חמרי גלם, לדוגמא).

כך מונעים תוספת מחיר עבור שינויים

בעלי מקצוע מבצעים דורשים בדרך כלל תוספת מחיר משמעותית בגין שינויים (ולעתים אינה מידתית ביחס לשינוי עצמו). לאחר שסיכמתם עם בעל המקצוע, אתם מחוייבים לו ומצויים במצב בו עליכם לשלם עבור השינויים שחלו מהתכנון המקורי.

אפשר להוזיל עלויות הקמה אם מסכמים בזמן אמת

בשלב בו סוכם על עלות ההקמה (בתחילת התהליך, לפני שלב התכנון), לא ניתן היה לדעת את מועד ההקמה האמיתי בפועל. כמו כן, המבצע לא יכול היה לדעת באותה עת את מידת הזמינות שלו. במידה ובאותה עת יהיה עמוס בעבודות (ואולי חלקן תהיינה רווחיות יותר עבורו), דבר זה עלול להתבטא באיכות הביצוע ובמידת הנכונות שלו לבצע את העבודה ומכאן שגם במחיר, בסופו של דבר.

אל תתנו לחתול לשמור על השמנת

ברוח הפתגם העתיק הזה, כדאי להימנע ממצב של ניגוד אינטרסים. כאשר אותו גורם מבצע גם את התכנון וגם את הבניה, והמחיר מוסכם מראש, נוצר ניגוד אינטרסים שעלול להיות בעייתי עבור בעלי הדירות בפרויקט. הסיבה לכך היא שמטרת המתכנן לבצע תכנון איכותי ונכון אשר ישרת את טובת הלקוח ויתאם את דרישות הוועדה, הקונסטרוקטור והיועצים האחרים. לעומת זאת, המבצע שואף להקים את הפרויקט במינימום עלויות (במיוחד כאשר סיכם את המחיר מראש כאשר לא ידע נתונים רבים כגון עלות חומרי הגלם בעת הבניה ועוד). ניגוד אינטרסים זה עלול לגרור עימותים ואי הסכמות בעת תהליך הביצוע ועלול לייקר משמעותית ולעכב את תהליך העבודה.

כדי לא להוריד את ערך הדירה

במידה ושאר הדיירים יבצעו את השינוי, עלול ערך הדירות שיתנגדו לשינוי, לרדת.

לייעוץ ללא עלות

עם אדריכל

תוספת ממ"דים לבנין קיים – יתרונות וחסרונות

האם כדאי להוסיף ממ"דים לבניין קיים ללא ממ"דים ?  אנו יודעים שההחלטה כרוכה בהתלבטות  לא פשוטה שכן התהליך עלול לארוך זמן והוא כרוך בהוצאות כספיות ואי נוחות לדיירים. האם זה שווה את זה?

הלקוחות הרבים בהם טיפלנו בתחום זה כבר שקלו את היתרונות בתהליך הוספת ממ"דים אל מול החסרונות וקיבלו החלטה. הנה הרשימה הכוללת של היתרונות מול הקשיים בתהליך. ההחלטה הסופית, כמובן, בידיכם.

היתרונות:😃 למה כדאי להוסיף ממ"דים לבניין?

בגלל הביטחון

בראש ובראשונה כדאי לעשות זאת עקב ביטחון הדיירים במקרים של רעידת אדמה או מלחמה.

בגלל עליית ערך הדירה

ערך הדירה לאחר הוספת הממ"דים יעלה מעבר לעלות הקמת הממ"דים עצמם.

תוספת חדר בדירה

בתהליך זה יתווסף חדר נוסף לדירה.

בגלל עליית התשואה החודשית מהדירה

במידה והדירה מושכרת, שכר הדירה החודשי יעלה.

אטרקטיביות הנכס תעלה

קל יותר למכור או להשכיר נכס אשר יש בו ממ"ד

הזדמנות לשיפוץ

אנשים רבים מנצלים תהליך זה לביצוע שיפוץ בדירה. כך ממילא נגרמת אי נוחות, ובעלי מלאכה כבר מצויים בדירה, לכן עלות השיפוץ תהיה נמוכה משמעותית ואי הנוחות שתגרם תהיה קטנה משמעותית.

כדי לא להוריד את ערך הדירה

במידה ושאר הדיירים יבצעו את השינוי, עלול ערך הדירות שיתנגדו לשינוי, לרדת.

חסרונות:😔 מהם השיקולים להמנע מהוספת ממ"דים לבניין ?

אי נוחות זמנית

בעת ביצוע השיפוץ נגרמת אי נוחות זמנית לדיירי הבניין

חשש משינויים

קיימים אנשים אשר חוששים לבצע שינויים בחייהם או במקום מגוריהם.

הוצאה כספית

החשש מהוצאה כספית עלול להרתיע חלק מהמתלבטים. להם אנו ממליצים לבחון את אפשרויות המימון (לעתים זה פותר את הבעיה), ולבחון את היחס בין העלויות לתועלת הכספית לטווח רחוק.

רשימת שאלות נפוצות

מגוון הנושאים שפירטנו כאן גדול, החל משלב בירור ראשוני ביותר לגבי מושגי יסוד ועד שאלות מורכבות ורגישות יותר.

לנוחיותכם, תוכלו לבחור בשאלה הרלוונטית לכם ולהגיע ישירות לאינפורמציה הרלוונטית.

מושגי יסוד ומידע כללי

ממ"ד = מרחב מוגן דירתי.

זהו מעין מקלט המצוי בתוך הדירה ותפקידו לספק מיגון מפני התקפות (אוויריות וטילים) ונותן מענה (גם אם חלקי) לגזים רעילים. קיימת אופציה להתקין מסנני אוויר אשר יוכלו להגן במקרה של אמצעים ביולוגיים, כימיים או רדיואקטיביים.

ההגדרות המפורטות בנוגע לממ"דים וההוראות לבניית מרחבים מוגנים מצויות בתקנות ההתגוננות האזרחית (מפרטים לבניית מקלטים), התש"ן-1990.

על פי הקבוע בחוק ההתגוננות האזרחית, ייכלל מרחב מוגן בכל בנייה חדשה.

כמו כן, יש לכלול ממ"ד כאשר מדובר על תוספת בניה, אך פיקוד העורף מוסמך לפטור מדרישה זו. בפועל, בדרך כלל נדרשת הקמת ממ"ד רק כאשר גודל תוספת הבניה היא מעל ל-12 מ"ר מעבר לבניה המקורית.

  • הממ"ד חייב לכלול חלון אטום לגזים ועמיד בפני הדף
  • צינור אוורור (ניתן לחבר אליו משאבת חמצן במקרה הצורך)
  • דלת אטימה לגזים המגינה גם מפני הדף

כל אלה חייבים לעמוד בדרישות התקן הישראלי ובדרישות התקנות. לדוגמא:

  • דלת ממ"ד חייבת להפתח כלפי חוץ החדר
  • הדלת צריכה להיות במפלס נמוך במספר סנטימטרים ממפלס רצפת החדר (ההסבר הוא שבמידה ויהיה, חלילה, פיצוץ – הדלת לא תוכל להיפתח בחוזקה כלפי פנים ולפגוע באנשים הנמצאים בתוך החדר).
  • על קירות הממ"ד להיות מבטון מזויןמלא בלבד.
  • עובי קיר חיצוני של מרחב מוגן דירתי הוא 25 ס"מ בקירות ללא חלון, ו- 30-35 ס"מ כאשר מותקן חלון נגרר.
  • תבניות הדלת, החלון וצינורות האוורור ניצקים במהלך יציקת הבטון על מנם שיהיו מחוברים היטב אל מבנה המרחב המוגן.

גודלו של ממ"ד תקני הוא 9 מ"ר נטו בתוספת קירות, או 12.50 מ"ר ברוטו כולל קירות. וזה הגודל המקסימלי שמותר לבנות למבנה מגורים

לצורך תוספת ממ"ד לדירה בבית משותף נדרשת הסכמה של בעלי 60% מן הדירות.

יש להחתים את הדיירים על מסמך, בו הם מצהירים האם הם: מעוניינים בממ"ד / לא מעוניינים ולא מתנגדים להוספת ממ"ד / לא מעוניינים ומתנגדים להוספת ממ"ד.

המסמך נקרא "טופס הסכמה עקרונית לביצוע תוספת בניה בבית משותף" – הסכמה לבניית מרחב מוגן.

קיימים פתרונות עיצוביים למקרה בו חלק מהדיירים מתנגדים (עד 40% מן הדירות). בדירות הללו לא יתווסף ממ"ד. ניתן יהיה לבצע "קפיצה" בהתאמה לתקנות הבנייה הרלוונטיות לוועדה המקומית, ולבנות ממ"ד דמה. בכל מקרה, מכיוון שעל הפי תקנות הג"א נדרשת המשכיות של 70% מקירות הממ"ד עד לתחתית המבנה, יש לצקת את  הממ"דים גם בדירות שלא משתתפות בפרויקט.

לא, אין אפשרות להכריח בעל דירה שאינו מעוניין להשתתף בפרויקט.

יחד עם זאת, כדאי ומומלץ לנסות לשכנע  את בעל הדירה המתנגד ולהסביר לו את היתרונות העצומים הכרוכים בהוספת ממ"ד לדירה:

  • הערך המוסף מבחינה בטיחותית לדיירים בדירה עם ממ"ד הוא משמעותי ביותר וחיוני במציאות בה אנו חיים.
  • במידה ויתחרט בעתיד, עלויות הוספת ממ"ד בנפרד הן גבוהות מאד ובלתי סבירות.
  • ערך דירה ללא ממ"ד יהיה נמוך משמעותית מערך שאר הדירות בבנין, דבר שיהפוך אותה להרבה פחות סחירה.
  • אי הנעימות בשל העבודות ממילא תגרם גם לו, גם אם לא ישתתף בפרויקט.
  • בשל תוספת בממ"ד ממילא ייערכו שינויים במבנה הדירה, וזו הזדמנות לבצע שיפוצים, לשדרג את הדירה ולהעלות את ערכה .
  • עלות הקמת הממ"ד נמוכה מהערך שייתווסף למחיר הדירה כאשר יש בה ממ"ד.
  • קיימים מסלולי מימון שונים אשר מסייעים לממן את המהלך. כדאי לברר זאת בטרם יקבל החלטה.

עלויות  (כמה זה יעלה לי?)

מצד אחד, בניית מרחבים מוגנים בתוך המבנה היא באחריות ובמימון יוזם הבנייה או בעל הנכס. מצד שני, בונה הממ"ד נהנה מתוספת בפועל של אחוזי בנייה מותרים מעבר למה שמגדירה התב"ע (תכנית בניין עיר).

שלב התכנון – אגרות והיטלים

  • אגרות בניה – אגרת היטל הבניה הנדרשת בגין בניית ממ"ד נגזרת מגודלו ומחושבת לפי מ"ר. לרוב, מחיר האגרות לתוספת ממ"ד לבנין קיים נע בין 350 ₪ ל- 400 ₪ למ"ר (לצורך ההמחשה,עבור ממ"ד בגודל 12 מ"ר תדרשו כפי הנראה לשלם סכום הנע בין 4,200 ₪ ל- 4,800 ₪).
  • היטל השבחה – במרבית המקרים לא נדרש לשלם היטל השבחה בגין הוספת ממ"ד לבנין קיים.
  • אגרות והוצאות נוספות – הוצאות נוספות להן תדרשו: מדידה על ידי מודד מוסמך (עלות מדידה נע בין 4,000-8,000 ₪), הדפסת תכניות וגרמושקות להגשה לוועדה המקומית. הוצאות נוספות כגון הטמנת פסולת, בדיקות קרקע ועוד, בהתאם לנתוני הפרויקט.

    יועצים

    ברוב המקרים תדרשו להיעזר ביועצים נוספים (מעבר לאדריכל המתכנן והקונסטרוקטור). כמות היועצים הנדרשים ומהותם עשויה להשתנות בהתאם לנתוני הפרויקט. למשל, ישנם מקרים בהם תדרשו למנות יועץ אינסטלציה, יועץ גזי חממה ועוד.

    בעקרון, שכר טרחת היועצים נע בין 5,000-10,000 ₪ ליועץ.

    שלב הביצוע

    עלות שלב הביצוע משתנה בהתאם לפרמטרים רבים כגון: עלות חומרי הגלם בעת רכישתם (במיוחד מאז פרוץ הקורונה חלו שינויים עולמיים משמעותיים מאד שגרמו לתנודות קיצוניות בעלות חומרי גלם), עלות העבודה (טווח המחירים משתנה בין בעלי המקצוע השונים), ובהתאם לתכנון הספציפי של הממ"ד. מובן שיש לקחת בחשבון האם התוספת הינה חלק משיפוץ כולל ואם כן, מה היקפו. לכן, את התשובה לשאלה זו ניתן לקבל פרטנית לאחר בירור עם בעלי מקצוע מול התכנון הספציפי.

  • העלות במקרה כזה מתחלקת בין הדיירים אשר כן בונים ממ"דים בדירתם. לעיתים, כאשר מדובר במקרים בודדים, הקבלן יהיה מוכן לספוג את העלות.

חד משמעית כן! להלן פירוט הסיבות:

  • התשואה תעלה בעקבות הוספת בממ"ד שכן ערך הנכס יעלה, וכן גובה שכר הדירה אותו ניתן לגבות בגינה. גובה עליית התשואה יהיה גדול ויעלה על העלות אותה יהיה עליכם להשקיע בגין תוספת הממ"ד.
  • במידה ותקחו הלוואה לצורך מימון המהלך, תוכלו לוודא שההחזר החודשי הינו בגובה ההפרש בין מחיר השכירות הקודם לחדש, וכך ההפרש בעלות השכירות יממן את עלות השיפוץ.
  • במהלך תוספת ממ"ד יש צורך לבצע שינויים במבנה הדירה. זו הזדמנות נהדרת לשפץ את הדירה ובתוספת עלות נמוכה יחסית, לשדרג אותה באופן משמעותי.

כמה זמן אורך פרויקט כזה?

  • שלב קבלת ההיתרים לתוספת ממ"דים עשויה להשתנות ממקרה למקרה. מניסיון שלנו, היא אורכת בדרך כלל כשנה מיום פתיחת התיק ברישוי זמין.

    לגבי שלב הביצוע, חשוב להבין כי יש קשר בין היקף הפרויקט לבין משך זמן הביצוע. זמן הביצוע תלוי בנתונים שונים כגון מספר הממ"דים, נוחות הגישה לבנין, גובה הבניין ופרמטרים נוספים הקשורים במבצע עצמו. חשוב לתאם מראש ציפיות בנוגע לכך מול הגורם המבצע טרם הסגירה עימו.

אופן הגשת הבקשה להיתר לתוספת ממ"דים לבנין קיים תלויה במיצוי זכויות הבנייה באותו בניין. במידה ובעת בניית הבניין הקבלן מיצה את מלא זכויות הבניה, לא ניתן להגיש בקשה להיתר בנוהל מזורז.

מניסיוננו הרב נוכל לומר שברוב המכריע של הבניינים הקבלניים בארץ מוצו מלא זכויות הבניה בעת הקמתם ולכן לא ניתן להגיש בקשה להיתר בנוהל מקוצר עבורם.

במקרים אלה יש להגיש בקשה להיתר לתוספת בניה בתהליך הרגיל.

שלב התכנון

  • בשנים האחרונות כל התכניות והבקשות להיתר חייבות להיות מוגשות לרשויות רק דרך מערכת אינטרנטית ייעודית דרכה מתקשרים עם הוועדה המקומית הרלוונטית. מערכת זו נקראת "רישוי זמין".
    ההתנהלות דרך "רישוי זמין" דורשת ניסיון, מיומנות והכרת המערכת במטרה לעבוד איתה באופן יעיל

  • בשלב ראשון יש לברר עם כל הדיירים ולוודא שיש הסכמה של לפחות 60% מבעלי הדירות לבצע ולממן את המהלך.
  • לאחר מכן יש לבחור את החברה המתאימה לצורך תכנון תוספת הממ"דים  והשגת כל האישורים הנדרשים לצורך ביצוע המהלך.
  • רק לאחר קבלת ההיתרים יש למנות את הגורם המבצע לצורך ביצוע השיפוץ בפועל.

אדריכל

  • תכנון תוספת הממ"דים מתבצעת על ידי אדריכל. חשוב מאד להיעזר באדריכל אשר מכיר היטב את התקנות והדרישות ומנוסה ספציפית בתחום הוספת ממ"דים לבנין מגורים קיים.
  • אדריכל מקצועי ומנוסה בתחום יחסוך לכם הוצאות מיותרות ובזבוז זמן רב (שגם הוא כשלעצמו שווה כסף…) על תהליך ארוך ומייגע שעלול להגרר שלא לצורך במידה ויידרש על ידי הרשויות לבצע שינויים והתאמות רבים תוך כדי התהליך.
  • הקפידו להיעזר באדריכל אשר מכיר היטב את מערכת "רישוי זמין" ועובד איתה באופן שוטף, ספציפית בתחום תוספת ממ"דים לבנין מגורים קיים.
  • לחברה גדולה בעלת ניסיון עשיר בתחום יש יתרון משמעותי ביותר על פני אדריכל בודד אשר מבצע עבורכם את המהלך. סביר להניח שההבדל יתבטא בתהליך יעיל, מהיר וכדאי יותר.

קונסטרוקטור

קונסטרוקטור הוא מהנדס אזרחי המהווה גורם משמעותי ביותר בתכנון תוספת ממ"דים, ובתכנון הקונסטרוקטיבי של המרפסת הנדרשת לשם כך. לאחר שהוא מקבל את התכנון האדריכלי, עליו לחשב ולבדוק האם בנתונים של הפרויקט הספציפי, הממ"ד יכול לתפקד ולהיות בטוח, והאם המבנה (ויסודותיו) יכולים לעמוד בעומסים הנדרשים. ללא אישור קונסטרוקטור וחתימתו על התכנון, לא ניתן להשלים את התהליך.

שלב הביצוע

  • הניסיון הרב שלנו מראה חד משמעית שיש להפריד בין התהליכים הללו, מהסיבות הבאות:

    כדאיות כלכלית

    • בתהליך התכנון אנו מכינים תכניות ומגישים אותן לאישור. התכניות עשויות להשתנות בהמשך בהתאם לדרישות הרשויות. אי לכך, כל סיכום שיתבצע מול המבצע בתהליך התכנון עלול להשתנות משמעותית בפועל בשלב הביצוע.
    • קיים פער של זמן בין מועד הכנת התכניות ובין מועד הביצוע. לכן, כל הצעת מחיר שתקבלו עבור הביצוע העתידי בעת התכנון, עלולה להשתנות משמעותית בהתאם לנתונים בעת הביצוע. (שינוי בעלויות חמרי גלם, לדוגמא).
    • בעלי מקצוע מבצעים דורשים בדרך כלל תוספת מחיר משמעותית בגין שינויים (ולעתים אינה מידתית ביחס לשינוי עצמו). לאחר שסיכמתם עם בעל המקצוע, אתם מחוייבים לו ומצויים במצב בו עליכם לשלם עבור השינויים שחלו מהתכנון המקורי.
    • בשלב בו סוכם על עלות ההקמה (בתחילת התהליך, לפני שלב התכנון), לא ניתן היה לדעת את מועד ההקמה האמיתי בפועל. כמו כן, המבצע לא יכול היה לדעת באותה עת את מידת הזמינות שלו. במידה ובאותה עת יהיה עמוס בעבודות (ואולי חלקן תהיינה רווחיות יותר עבורו), דבר זה עלול להתבטא באיכות הביצוע ובמידת הנכונות שלו לבצע את העבודה.

      ניגוד אינטרסים

      כאשר אותו גורם מבצע גם את התכנון וגם את הבניה, והמחיר מוסכם מראש, נוצר ניגוד אינטרסים שעלול להיות בעייתי עבור בעלי הדירות בפרויקט. הסיבה לכך היא שמטרת המתכנן לבצע תכנון איכותי ונכון אשר ישרת את טובת הלקוח ויתאם את דרישות הוועדה, הקונסטרוקטור והיועצים האחרים. לעומת זאת, המבצע שואף להקים את הפרויקט במינימום עלויות (במיוחד כאשר סיכם את המחיר מראש כאשר לא ידע נתונים רבים כגון עלות חומרי הגלם בעת הבניה ועוד). ניגוד אינטרסים זה עלול לגרור עימותים ואי הסכמות בעת תהליך הביצוע ועלול לייקר משמעותית ולעכב את תהליך העבודה.

  • אנו מתכננים את הפרויקט ומבצעים במהלך הביצוע פיקוח עליון (להבדיל מפיקוח צמוד).

פיקוח עליון מוגדר על פי חוק ומטרתו לוודא שהביצוע תואם את התכניות בנוגע לפרמטרים עקרוניים וכלליים כגון שמירה על קווי בניין ועוד.  הפיקוח העליון אינו מתבצע על בסיס יום יומי, ואינו בודק את איכות הבניה והתאמה מלאה בין הביצוע  לתכניות.

פיקוח זה אינו מחליף פיקוח צמוד.

פיקוח צמוד מתבצע על ידי גורם חיצוני בלתי תלוי ("מפקח בניה") שאינו מטעם המבצע ולכן יכול לבקר את איכות הביצוע ומידת ההתאמה בין הנחיות האדריכל והיועצים לבין ביצוען בפועל בשטח.

מפקח בניה איכותי מסייע במעקב מדויק אחר התקדמות התהליך ובודק הן את התקדמות התהליך מבחינת  ציר הזמן שהוגדר מראש וכן עורך מעקב צמוד אחר איכות הביצוע והתאמת העלויות בפועל לתכנון התקציב המקורי.

כתוצאה מהנאמר כאן, תוכלו להבין שאנו ממליצים בחום להעסיק מפקח בניה. הוא זה שישמור על האינטרסים שלכם בעת הבניה, ויפקח (כשמו כן הוא) על תקינות התהליך ואופן התקדמותו.

אודות
ויצמן אדריכלות והנדסה

משרד ויצמן אדריכלות והנדסה הינו משרד ותיק מאד ומנוסה בתחום האדריכלות בכלל ובעל התמחות ספציפית בתחום תכנון ורישוי תוספת ממ"דים לבניינים קיימים בפרט.
אנו בעלי ניסיון עשיר במתן פתרונות תכנון, יעוץ ורישוי אדריכלי למבנים פרטיים וציבוריים, וצברנו במהלך השנים רשימה ארוכה של לקוחות מרוצים.

לקבלת הצעת מחיר

מצוות המומחים שלנו

למה דווקא אנחנו?

או במלים אחרות: למה כדאי לכם לעבוד איתנו?
אנחנו נתקלים בשאלה הזו מלקוחות פוטנציאליים על בסיס יום יומי. לטובת העניין, נפרט כאן את התשובות (שהלקוחות שכבר עובדים איתנו מכירים היטב):

בגלל הניסיון

הניסיון (הרב מאד) שלנו שווה לכם הרבה מאד כסף וזמן. ניסיון שווה ידע, וידע (במיוחד בתהליכים אלה) יחסוך לכם הרבה מאד זמן ועליות כספיות מיותרות.

בגלל היעילות

אנו מנוסים ויעילים. משרדנו בנוי נכון ופועל כמכונה משומנת ויעילה. אנו יודעים כיצד לפעול באפקטיביות מירבית מול הרשויות השונות להשגת תוצאות מקסימליות בפרק הזמן הקצר ביותר שניתן.

אמינות ושקיפות

אנו פועלים מול לקוחותינו באמינות ובשקיפות. אתם יכולים להיות שקטים ולדעת שתמיד תקבלו מידע מקיף אמין וזמין לשאלותיכם.

כדאיות כלכלית

התכנון האדריכלי שלנו נשען על ידע וניסיון רבים. המשמעות היא שאנו יודעים לשלוף בקלות את הפתרונות הכדאיים ביותר גם לבעיות המסובכות ביותר. אנו מכירים היטב את מגבלות המערכות מולן אנו עובדים, ואת אופן ההתנהלות ולכן אנו בוחרים בפתרונות הישימים והכדאיים ביותר. המשמעות הישירה של כל הנאמר כאן היא חסכון בעלויות מיותרות.

כי אנחנו שומרים עליכם

אנחנו בויצמן אדריכלות והנדסה שמים את טובת הלקוח והאינטרסים שלו למול עינינו לאורך כל הדרך. העובדה שאנו עורכים הפרדה מלאה בין התכנון לביצוע מונעת מצב של ניגוד אינטרסים ושומרת על תכנון אופטימלי ונכון שאינו מונע משיקולי כדאיות של הגורם המבצע.

הפרויקטים שלנו

אומרים שתמונה אחת שווה אלף מלים, לא?

מעל 2000 יחידות ממדים

כחלק מפרוייקט רחב היקף למיגון העיר שדרות משרדינו לקח חלק משמעותי בתכנון תוספות ממדים בעיר בשנים 2012-2019.
שדרות

תוספת ממדי"ם ומרפסות בירושלים

שכונת רחביה חת"ם סופר 17

תוספת ממדים באשדוד

רחוב העצמאות 37

בין לקוחותינו

משרדי אדריכלים מובילים
משרד אדריכלות
משרד אדריכלים מומלץ
אדריכל מומלץ
משרד אדריכל
משרדי אדריכלים מובילים
משרד אדריכלות
משרד אדריכלים מומלץ
אדריכל מומלץ
משרד אדריכל
משרדי אדריכלות
משרד אדריכל
אדריכלים בדרום
אדריכלים מומלצים
אדריכלים מובילים
משרדי אדריכלות
משרד אדריכל
אדריכלים בדרום
אדריכלים מומלצים
אדריכלים מובילים
דילוג לתוכן